Латвія підтримує початок переговорів про вступ України в ЄС до кінця року

П'ятниця, 28 квітня 2023, 16:24

Глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс виступає за те, щоб переговори про членство України в ЄС розпочалися до кінця цього року.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це він заявив на пресконференції в Одесі.

28 квітня на запрошення міністра Кулеби відбувається спільний візит до Одеси глав МЗС Латвії, Данії, Естонії, Ісландії, Литви, Норвегії, Швеції та заступника держсекретаря МЗС Фінляндії.

"На мою думку, і це також офіційна позиція уряду Латвії, переговори про вступ до ЄС між Україною і Євросоюзом мають розпочатися до кінця цього року. Ми віримо, що прогрес для цього буде достатнім", – сказав Рінкевичс.

За його словами, на зустрічі йшлося також про найближчий саміт НАТО у Вільнюсі.

"Я хочу повторити, що це не має бути зустріч, де ми знову повторимо декларації, які звучали в минулому. Ми повинні знайти шляхи, як підтримати Україну далі, коли йдеться про постачання боєприпасів, обладнання, зброю, а також як забезпечити повноцінне членство України в Альянсі", – сказав Рінкевичс.

Нагадаємо, посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас підтвердив, що Єврокомісія у червні оприлюднить попередню оцінку щодо прогресу України у реформах, необхідних для відкриття переговорів про членство у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: