Швеція закликає Київ продовжувати реформи, необхідні для вступу в ЄС

П'ятниця, 28 квітня 2023, 17:47

Глава МЗС Швеції Тобіас Більстрьом привітав прогрес України у проведенні реформ, необхідних для вступу в ЄС, і закликав продовжувати роботу.

Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це він заявив на пресконференції в Одесі.

28 квітня на запрошення міністра Дмитра Кулеби відбувається спільний візит до Одеси глав МЗС Латвії, Данії, Естонії, Ісландії, Литви, Норвегії Швеції та заступника держсекретаря МЗС Фінляндії.

За словами Більстрьома, Швеція, яка головує у Раді ЄС, повністю підтримує процес вступу України до Євросоюзу. Він назвав рішення надати Україні статус країни-кандидата історичним.

"Україна належить до європейської родини. Продовження європейської інтеграції є ключем до європейської безпеки та стабільності в Україні та в ЄС як цілому. Однак це процес заснований на заслугах, і проведення незворотніх реформ є вирішальним для прогресу на шляху до ЄС" – сказав Більстрьом.

"Ми вітаємо вражаючий прогрес, якого ви досягли, вже виконані зобов’язання щодо реформ. Ця робота має продовжуватися. А ми продовжуватимемо підтримувати і заохочувати ваш прогрес на шляху до ЄС" – заявив він.

Нагадаємо, посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас підтвердив, що Єврокомісія у червні оприлюднить попередню оцінку щодо прогресу України у реформах, необхідних для відкриття переговорів про членство у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: