Глава МЗС Латвії натяком відповів на заяви Тбілісі про "спроби втягнути Грузію у війну"

Вівторок, 4 квітня 2023, 14:41

Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс натякнув, що у таких історичних подіях, які запустила повномасштабна війна Росії проти України, Грузії доведеться робити свій вибір.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Рінкевичс сказав в інтерв’ю грузинській редакції "Голосу Америки". 

Рінкевичс зазначив, що процеси, які почалися у Європі після нападу Росії на Україну, визначають майбутнє і самої Грузії. 

Президентка Грузії - українцям: ви боретеся за нашу свободу і європейське майбутнє

"Перемога України означатиме перемогу Грузії, якщо ж Україна програє - це означатиме поразку усіх нас, включно з Грузією. І це не означає, що (допомога Україні. - Ред.) "втягує когось у війну" – це підтримка країни, яка відстоює свою свободу", - наголосив Едгарс Рінкевичс. 

Він додав, що не може не погодитися з німецькою колегою, яка під час останнього візиту до Грузії наголосила, що зараз не час звертати з євроінтеграційного шляху. 

"Ви або на правильному боці історії, або ні. Грузія має зробити свій вибір", - сказав Рінкевичс.

Він нагадав також позицію західних союзників щодо скандальних проєктів про "іноагентів" на зразок російських, які грузинська влада відкликала лише після бурхливих протестів. 

Рінкевичс зауважив, що повернення на розгляд подібного законопроєкту було би "катастрофою", і загалом кроки, які явно суперечать цінностям і принципам Євросоюзу, не можуть не відобразитися на подальшій євроінтеграції Грузії.

"Звісно, усі рішення за владою Грузії: чи справді Грузія захоче продовжувати рух на європейському шляху, чи захоче отримати статус кандидата і згодом почати переговори про членство, чи вирішить ігнорувати наші поради… Але тоді не варто очікувати, що серед країн ЄС знайдеться багато тих, хто скаже, що Грузія готова до наступного кроку", - зазначив міністр закордонних справ Латвії.

Як відомо, представники грузинської влади часто заявляють про нібито спроби "втягнути Грузію у війну" та "відкрити другий фронт", зокрема пояснюючи своє небажання рішучіше підтримати Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: