Майбутній уряд Фінляндії розділився щодо перенаправлення коштів на розвиток України

П'ятниця, 12 травня 2023, 10:12

Чотири партії, які наразі намагаються сформувати новий уряд Фінляндії, розділилися у поглядах на майбутнє виділення коштів на розвиток країнам, що не є членами ЄС, в тому числі й Україні.

Як повідомляє "Європейська правда", про це пише Euractiv.

Колишній голова "Справжніх фінів" Юссі Халла-ахо вимагав максимального скорочення фондів співпраці у сфері розвитку. Нинішня голова партії Ріікка Пурра підтримала ідею перенаправлення коштів на допомогу Україні, яка, за її словами, має отримати найбільше.

Однак Шведська народна партія Фінляндії з цим не погодилася. За словами голови партії Анни-Маї Хенрікссон, Україна дійсно потребує довготривалої підтримки, і допомога країні, що потерпає від війни, не повинна зашкодити іншим країнам, які її потребують.

Майбутня коаліція прагне знайти консенсус щодо того, як досягти амбітної мети скорочення державного боргу на 6 мільярдів євро протягом наступного парламентського терміну.

Замість того, щоб скорочувати, Шведська народна партія хоче підвищити бюджет фондів співпраці до 0,7% ВВП.

Голова Національної коаліційної партії та майбутній прем'єр-міністр Петтері Орпо закликає до переоцінки коштів і, за необхідності, їх скорочення.

У 2022 році Фінляндія виділила 0,42% свого ВВП на співпрацю з метою розвитку.

Нагадаємо, канцлер юстиції – наглядовий орган уряду Фінляндії – не побачив перевищення службових повноважень у заявах прем’єрки Санни Марін, що стосувалися потенційного надання Україні винищувачів Hornet.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: