Влада Грузії стверджує, що ЄСПЛ відмовив Саакашвілі у відправленні на лікування до Польщі

П'ятниця, 12 травня 2023, 18:37

Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе заявив, що Європейський суд із прав людини відмовив експрезиденту країни Міхеілу Саакашвілі в проханні про переведення за кордон на лікування.

Про це повідомляє грузинський Перший канал, пише "Європейська правда".

"Сьогодні було опубліковано рішення Страсбурзького суду, згідно з яким Михеілу Саакашвілі, засудженому у справі "Саакашвілі проти Грузії", відмовили в переведенні до Варшави, і водночас державі не доручили перевести його до іншого лікувального закладу всередині країни", – зазначив Брегадзе.

11 квітня адвокати колишнього президента Грузії направили позов у справі Саакашвілі до Страсбурзького суду. Адвокати вимагають відтермінування вироку Саакашвілі та переведення його на лікування за кордон.

Останнім часом стан здоров'я ув’язненого в Грузії Саакашвілі значно погіршився. На саміті ЄС 10 лютого прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова прийняти політика на лікування.

Депутати Європарламенту у затвердженій 15 лютого резолюції висловили серйозну стурбованість погіршенням стану здоров'я Саакашвілі та закликали помилувати його і відправити на лікування за кордон.

Наприкінці лютого ЄС подав офіційний протест грузинській владі щодо Саакашвілі після того, як це рішення розблокувала Угорщина. У ньому містився заклик звільнити Саакашвілі від покарання для лікування в Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: