Кулеба пообіцяв більше новин про бойові літаки для України

Вівторок, 16 травня 2023, 09:33

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що найближчим часом з'явиться більше новин щодо надання Україні сучасних бойових західних літаків.

Про це він сказав у відеозверненні, опублікованому у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

"Чекайте на новини. Найближчим часом їх буде ще більше – саме в частині літаків. Зараз відбувається дуже інтенсивна дипломатія на всіх рівнях, яка наближає нас до того, що ми ефективно закриємо українське небо, що ми суттєво посилимо наші Збройні сили з повітря, що ми отримаємо принципово нові потужності", – зазначив глава українського МЗС.

За його словами, візит президента Володимира Зеленського до Італії, Німеччини, Франції та Великої Британії має вирішальне значення у питанні формування авіаційної коаліції.

Він також розповів про контакти із США з приводу літаків для України. Зокрема, питання про F-16 Кулеба порушив під час переговорів із держсекретарем США Ентоні Блінкеном.

Раніше радник міністра оборони Олексія Резнікова Юрій Сак заявив, що Україна хоче отримати від 40 до 50 F-16 в цілому, сформувавши три або чотири ескадрильї для захисту свого неба від російських бомбардувань. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: