Урсула Фон дер Ляєн закликала світ підтримати "мирну формулу" Зеленського

Вівторок, 16 травня 2023, 22:29

Президентка Єврокомісії вважає безальтернативним український підхід до встановлення миру і закликала усіх його підтримати.

Про це вона заявила на четвертому саміті Ради Європи, повідомляє з Рейк’явіка кореспондент "Європейської правди".

Урсула Фон дер Ляєн у своїй промові наголосила, зокрема, що жертви російської агресії в Україні з’явилися не лише після повномасштабного вторгнення, а також зв’язала агресію РФ та злочини під час на Революції гідності.

"Це почалося з перших жертв, застрелених на Майдані... Це почалося з російського вторгнення до Криму та до Донбасу", – заявила вона.

Фон дер Ляєн також наголосила, що основою миру в Україні має стати встановлення справедливості, що вимагає дослухатися до думки України. З цього вона зробила висновок про необхідність підтримати той шлях до миру, який пропонує України – так звану "формулу миру Зеленського".

"Ми не будемо нічого вирішувати про Україну без України. Саме тому ми повністю підтримуємо українську формулу миру", – пояснила президентка ЄК.

"Українська формула миру – це основа їхнього шляху до миру. Саме тому я закликаю всіх нас всіх підтримати цю формулу миру", – наголосила вона, закликавши усіх "об’єднати зусилля".

Раніше український прем’єр Денис Шмигаль заявив, що саміт Ради Європи має зробити  реальний крок до компенсації за агресію РФ, а президент ПАРЄ Тіні Кокс в інтерв’ю "ЄвроПравді"  анонсував створення реєстру завданих Україні збитків. 

Президент Зеленський у виступі на саміті закликав надати Україні винищувачі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: