У французькому місті давню в’язницю перетворять на студентський гуртожиток

Середа, 17 травня 2023, 21:18

Давню в’язницю французького містечка Грасс, що біля Ніцци, перетворять на студентський гуртожиток, сподіваючись таким чином "оживити" місто.

Про це повідомляє "Європейська правда" за матеріалами Le Figaro та BFMTV

Історична будівля багато десятиліть була міською в’язницею Грасса, останніх в’язнів перевели з неї у 1992 році. На стінах камер ще залишаються малюнки і написи, залишені ними. 

 

Нещодавно у мерії виникла ідея перетворити занедбане приміщення на студентський гуртожиток, залучивши приватного інвестора – у рамках ширшого плану "оживити" місто завдяки створенню студентського кварталу.

Після масштабного оновлення у будівлі має з’явитися 77 житлових кімнат-студій по 14-23 м2, для чого невеликі приміщення камер об’єднають, а також кафетерій та багато спільних просторів для того, щоб молоді люди могли там вчитися чи проводити час. 

Проєкт погоджували з відповідними державними органами, щоб забезпечити виконання усіх вимог щодо збереження історичного вигляду будівлі. 

Залучений до робіт архітектор Жиль Жіовеніко розповідає, що збережуться основні історичні риси будівлі, зокрема її вхідні двері, але при цьому проєкт радикально змінить похмуру атмосферу в’язниці і перетворить її на простір, де вирує життя. 

 
Проєкт оновленої будівлі, MJ Développement

Мер міста Жером Віод розповідає, що місту відомо вже приблизно про тисячу студентів, які потребують житла, а в подальші роки ця цифра може зрости ще на кілька тисяч. За його очікуваннями, зі збільшенням кількості молоді з’явиться більше ресторанів, розважальних закладів та іншого бізнесу, який побачить у цьому нові можливості. 

Роботи триватимуть орієнтовно 16-18 місяців, новий гуртожиток планують заселяти вже у 2024 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: