Мер Вільнюса розповів, з якими незручностями зіткнуться жителі під час саміту НАТО

Четвер, 18 травня 2023, 10:32

Мер литовського Вільнюса Валдас Бенкунскас попередив, що всі жителі міста зіткнуться із незручностями під час саміту НАТО у липні.

Про це він сказав в інтерв'ю Delfi, повідомляє "Європейська правда".

Мер просить вибачення у мешканців за незручності та просить терпіння і розуміння. Бенкунскас розповів, що основну увагу перед самітом приділяють стану доріг і безпеці.

"З точки зору заходів НАТО у міста є дві основні функції. Одна – підготувати, звісно ж, дороги, зелені насадження, іншу інфраструктуру… Друга частина пов'язана з безпекою і з тими зонами, в яких проходять заходи. Ми повинні привести до ладу регулювання руху, систему громадського транспорту, з урахуванням обмеження руху протягом того тижня, щоб у Старому місті могли здійснювати те, що дозволяється", – зазначив він.

Зокрема, він розповів, що у дні саміту буде заборонений проїзд будь-якого транспорту у Старе місто.

"Усе Старе місто буде обгороджене по периметру, будуть пропускні пости. Ходити пішки можна буде, але на жодних транспортних засобах, включно з велосипедами і самокатами, пересуватися не можна", – пояснив Бенкунскас, додавши, що екстрені служби зможуть туди проїжджати.

Бенкунскас зауважив, що поки що точно не може сказати, які частини міста будуть закриті, інструкції поки що не були представлені. Однак 10, 11 і 12 буде пік, а напруженим буде весь тиждень, тому будуть різні обмеження. Мер сподівається, що про обмеження зможе інформувати жителів щонайменше за місяць, а не в останні дні.

Для того, щоб пройти за огорожі, жителям доведеться проходити через контрольні пункти. На час проїзду глав делегацій закриватимуть смуги руху – не тільки в Старому місті, а й на інших вулицях столиці. Планується, що деякі члени делегацій прилетять до Каунаса, це означає, що їх повезуть до Вільнюса магістраллю. Також частина парковок буде закрита для жителів.

Саміт НАТО у Вільнюсі відбудеться 11-12 липня.

Сейм Литви ухвалив заяву із закликом запросити Україну до НАТО на саміті у Вільнюсі. Аналогічну заяву ухвалив також парламент Естонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: