Експрем’єр Словаччини звинуватив Захід у "підтримці вбивств" в Україні поставками зброї

Четвер, 18 травня 2023, 10:35

Колишній прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо звинуватив західних союзників у "підтримці вбивств" в Україні.

Заяву Фіцо цитує видання Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

Експрем’єр Фіцо є головою партії SMER-SD, яка наразі посідає перше місце в опитуваннях напередодні дострокових парламентських виборів у вересні з приблизно 18% підтримки.

"Це кричуща підтримка безрезультатних вбивств", – заявив Фіцо на брифінгу у вівторок щодо поставок танків Україні західними союзниками. Він згадав, зокрема, Францію, Німеччину та Італію.

Фіцо підтвердив, що SMER-SD не підтримує постачання зброї в Україну. Натомість, підкреслив Фіцо, необхідно "сісти за стіл переговорів і домовитися про мир".

"Я особливо ціную позицію Святішого Отця, я ціную позицію Китаю, Бразилії, у яких в сто разів більше розуму, ніж у американців з німцями і британцями", – додав Фіцо.

За його словами, наївно вважати, що будь-яка кількість танків змінить ставлення Росії до війни.

Слова Фіцо пролунали після турне президента України Володимира Зеленського Європою, під час якого він відвідав Париж, Лондон, Берлін і Рим, щоб отримати більше зброї від західних союзників.

В останні роки голова SMER-SD змінив свою риторику з прихильника інтеграції до ЄС на ультраправу пропаганду після того, як у 2018 році був змушений піти у відставку з посади прем'єр-міністра через загальнонаціональні протести проти його уряду.

Після російського вторгнення в Україну Фіцо порівняв війська НАТО, що прибувають до Словаччини, з нацистськими військами. 

Партія Фіцо Smer-SD подала кримінальну скаргу на міністрів уряду через схвалення передачі Україні списаних винищувачів МіГ-29.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: