Папа Римський поставив італійського кардинала на чолі миротворчої місії в Україні

Неділя, 21 травня 2023, 08:43

Папа Римський Франциск попросив главу італійського єпископату кардинала Маттео Зуппі створити миротворчу місію для війни в Україні.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє видання Vatican News.

Підтвердження місії надійшло в суботу ввечері, 20 травня, коли, відповідаючи на запитання журналістів, директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні заявив: "Можу підтвердити, що Папа Франциск доручив кардиналу Маттео Зуппі, архиєпископу Болоньї та президенту Італійської Єпископської конференції, очолити, за погодженням з державним секретаріатом, місію, яка сприятиме зменшенню напруженості в конфлікті в Україні, сподіваючись, що вона зможе започаткувати шляхи миру, від яких Святіший Отець не відступався ніколи".

Ймовірно, це та місія, про яку Папа говорив під час свого візиту до Угорщини в квітні, але поки що подробиць не розкривають.

За словами представників Ватикану, мета місії полягає в тому, щоб спочатку послабити напруженість між двома країнами. Є надія, що після цього розпочнеться мирний процес. Поки що незрозуміло, коли Зуппі розпочне свою місію. Інформаційне агентство Reuters почуло від джерела у Ватикані, що Зуппі хоче зустрітися як з президентом Володимиром Зеленським, так і з президентом Владіміром Путіним.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський після спілкування з Папою Римським Франциском заявив, що отримав сигнал підтримки української "формули миру" від Ватикану.

Зеленський також пояснив Папі Римському, що не може бути рівності між жертвою та агресором.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: