Збройні сили Литви отримали партію американських бронеавтомобілів JLTV

Понеділок, 22 травня 2023, 15:09

Минулого тижня до Литви прибула нова партія із 50 бронеавтомобілів JLTV (Joint Light Tactical Vehicle) для збройних сил країни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Міноборони Литви.

Як зазначили у відомстві, загальна кількість цих броньованих позашляховиків досягне 150.

Згідно з договором між Литвою і США на суму 145 млн євро, який був підписаний у 2019 році, всього до кінця цього року має надійти 200 JLTV.

Наступного року розпочнеться поставка американських позашляховиків в рамках другого контракту на додаткові 300 одиниць, підписаного в 2022 році. З отриманням цих JLTV Збройні сили Литви матимуть на озброєнні всього 500 бронеавтомобілів.

Як повідомляє Міноборони Литви, JLTV є найсучаснішими у світі тактичними броньованими позашляховиками, який забезпечує високий рівень захисту екіпажу. Ці технічно досконалі позашляховики забезпечують високу ефективність в операціях з розвідки, артилерійської та повітряної підтримки.

Бронеавтомобілі JLTV розроблялися як високомобільні та броньовані транспортні засоби для заміни HMMWV, які прийшли на озброєння у 1980-х роках і не мали відповідного до сьогоднішніх потреб США бронезахисту.

Раніше повідомлялося, що Естонія і Латвія обрали для своєї ППО середньої дальності систему Iris-T німецького виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: