Держдеп підтвердив, що ПВК "Вагнер" намагалася дістати зброю для війни в Україні через Малі

Вівторок, 23 травня 2023, 09:12

Російська група "Вагнера" намагалася закупити зброю, переправивши її з африканських країн, зокрема, з Малі, а потім передати її своїм найманцям, які воюють в Україні.

Про це в ході брифінгу повідомив речник Держдепу США Метью Міллер, повідомляє "Європейська правда".

"Ми вважаємо, що група "Вагнера" намагається приховати свої зусилля з придбання військового обладнання з метою використання його в Україні, в тому числі через треті країни, де вони мають бази", – зазначив він.

Зокрема, за словами представника Держдепу, США отримали інформацію, що "Вагнер" намагався переправити військові вантажі через Малі, щоб допомогти російським окупаційним військам в Україні. Для цього використовувались фальшиві документи для проведення транзакцій.

"Є ознаки того, що "Вагнер" намагався придбати військові системи у іноземних постачальників та відправити цю зброю через Малі, використавши її як третю сторону. Ми поки не бачили жодних ознак того, що ці постачання були завершені або виконані, однак ми уважно стежимо за ситуацією", – наголосив Міллер.

Нагадаємо, минулого тижня ЗМІ повідомили, що група "Вагнера", яка бере участь у війні в Україні, намагається купувати військову техніку, зокрема з Малі, через треті країни, аби ухилятись від санкцій.

Зазначалось, що Малі – не єдина країна, де "вагнерівці" прагнули або прагнуть отримати зброю для війни в Україні. "Злиті" в мережу секретні документи Пентагону свідчать, що найманці намагались зробити це в Білорусі, Сирії, а також Туреччині й Китаї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: