Італія виділить понад 2 млрд євро на подолання наслідків повеней

Вівторок, 23 травня 2023, 21:44

Італійський уряд у вівторок схвалив виділення понад двох мільярдів євро допомоги постраждалому від повеней регіону Емілія-Романья на півночі країни, зокрема місцевим фермерам і власникам бізнесу.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на AP.

Як повідомила журналістам прем'єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні, пакет допомоги передбачає призупинення податкових і комунальних платежів на найближчі місяці, а також іпотечних виплат у районах, які вважаються зонами стихійного лиха.

Серед іншого, близько 700 мільйонів євро отримають компанії Емілії-Романьї, чий експорт у результаті повеней зруйнувався. Ще 580 мільйонів євро отримають тимчасово безробітні фермери та працівники підприємств.

Також допомогу отримають, приміром, учні шкіл, недоступних через повені – їм придбають ноутбуки для дистанційного навчання.

Прем’єрка Італії відвідала постраждалі від руйнівних повеней регіони країни

Щоб координувати зусилля з подолання наслідків повеней, комісії з питань посухи при уряді Італії у вівторок також доручили керувати дренажними проєктами, аби допомогти звільнити Емілію-Романью від паводкових вод.

"У ситуації, в якій опинилася Італія, знайти два мільярди євро за кілька днів – нелегка справа", – визнала Мелоні.

За її словами, для цього уряд планує підвищити на один євро ціну на вхідні квитки до державних музеїв – ці гроші підуть на ремонт пошкоджених культурних установ. Також розглядається можливість проведення спеціальної лотереї для збору коштів.

Нагадаємо, повені у північній італійській області Емілія-Романья забрали життя щонайменше чотирнадцяти людей і завдали збитків на мільярди євро. У зв'язку з цим ЄС застосував Механізм цивільного захисту, щоб допомогти італійській владі впоратися з сильними повенями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: