Резніков у Києві зустрівся з міністром оборони Британії

Середа, 24 травня 2023, 10:40

Міністр оборони України Олексій Резніков у Києві зустрівся зі своїм британським колегою Беном Воллесом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу українського Міноборони.

"Звісно, ми обговорювали натівську перспективу України в контексті майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі. В тому числі бачення України щодо стабілізації миру в Європі, використовуючи формулу миру президента України Володимира Зеленського", — сказав Резніков.

Також в ході зустрічі обговорювали пріоритети щодо озброєння України для досягнення перемоги, особливо далекобійною зброєю, такою як ракети Storm Shadow.

Воллес зазначив, що Storm Shadow стали першою зброєю такого типу, що була надана Україні партнерами.

"Ми надали такий вид озброєння через постійне застосування Росією її зброї великої дальності, яку вона використовує для того, щоб шкодити цивільному населенню та цивільній критичній інфраструктурі", — сказав Воллес.

Резніков подякував Великій Британії та команді Воллеса за те, що вони підтримують Україну з першого дня широкомасштабного вторгнення та зайняли абсолютну непохитну й рішучу позицію щодо підтримки Києва.

Минулого тижня Британія передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow. Також британський уряд заявив про наміри передати Україні сотні нових ударних безпілотників з дальністю польоту понад 200 км.

Крім того, президент Франції Еммануель Макрон натякнув на передачу Україні далекобійних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.