Авіаносець США, найбільший у світі військовий корабель, зайшов у Осло

фото
Середа, 24 травня 2023, 13:39

Американський авіаносець, найбільший у світі військовий корабель USS General Ford, прибув у середу до Осло.

Про це повідомили Збройні сили Норвегії, пише "Європейська правда".

Атомний авіаносець USS General Ford увійшов до фіорду Осло у супроводі швидкісного катера типу "Дінгі" з озброєними людьми на борту. Норвезькі збройні сили заявили, що ця подія дає їм "унікальну можливість для подальшого розвитку співпраці та більш тісної роботи з нашим найважливішим союзником, Сполученими Штатами".

 
Фото: NRK.no

Згідно з розпорядженням, будь-які судна повинні триматися на відстані пів кілометра від авіаносця, а над територією, де розмістився авіаносець, створена безпольотна зона.

Захід корабля, який називають найбільшим авіаносцем у світі, транслювали в прямому ефірі норвезького громадського телебачення. Глядачі спостерігали за заходом судна із суші, дехто – з біноклями. 

 
Фото: NRK.no

Судно пробуде в норвезькій столиці до вівторка. Після цього воно візьме участь у навчаннях з норвезькими збройними силами.

На початку травня ВМС США заявили, що корабель вийшов з Норфолка у штаті Вірджинія на своє "перше бойове розгортання" після коротшого двомісячного розгортання восени 2022 року.

Посольство Росії в Осло заявило, що "подібні демонстрації сили виглядають нелогічними і шкідливими".

У зв'язку з заходом есмінця в Осло перебуватиме кілька тисяч американських солдатів. Загалом корабель розміщує близько 2600 моряків – на 600 менше, ніж на авіаносцях попереднього покоління.

Нагадаємо, Швеція, Фінляндія, Норвегія і Данія з 29 травня по 9 червня приймуть у себе міжнародні навчання повітряних сил Arctic Challenge Exercise 23 (ACE23) за участю чотирнадцяти держав.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: