Чехія схвалила свій найбільший військовий контракт на 246 бойових машин CV 90

Середа, 24 травня 2023, 18:13

Уряд Чехії в середу схвалив угоду про закупівлю 246 гусеничних бойових машин піхоти CV 90 на суму 59,7 мільярда чеських крон (2,52 мільярда євро) в межах міжурядової угоди зі Швецією.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на ČTK.

Прем’єр Швеції особисто "протестував" БМП CV 90, які отримала і Україна

Спочатку Чехія планувала отримати 210 машин CV 90, та через зростання цін на обладнання вирішила закупити додаткові 36 машин.

Техніка, згідно з контрактом, буде виготовлятись у співпраці з чеськими компаніями. Їхня частка у виробництві має становити не менш як 40% від вартості контракту, в іншому випадку будуть застосовані санкції.

Як зазначають чеські ЗМІ, це найбільша військова закупівля в сучасній історії Чеської Республіки і один із найбільших державних контрактів в історії.

За словами міністерки оборони Чехії Яни Чернохової, перші БМП можуть прибути вже у 2026 році, а повністю контракт буде виконаний до 2030-го.

Бойові машини піхоти CV90 виробництва шведської компанії Hägglunds перебувають на озброєнні 17 європейських держав, зокрема п'яти членів НАТО. Нещодавно про наміри їх придбати оголосила також Словаччина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: