На площі в Амстердамі виставили російський Т-72, знищений в Україні

фото
Четвер, 25 травня 2023, 19:35

На площі Лейдсеплейн в Амстердамі з четверга виставили російський танк Т-72, підбитий українськими військовими на Київщині минулого року.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на NH Nieuws.

Танк до центру столиці Нідерландів дебатний клуб De Balie, який прагне таким чином нагадати перехожим про "крихкість і стійкість демократії в Європі".

Експозиція є частиною фестивалю "Форум європейської культури", організованого De Baile. Його цьогорічна тема пов’язана з демократією та викликами, які постали перед нею.

Під час відкриття підбитого танка на Лейдесплейн була присутня міська голова Амстердама Фемке Халсема. Та під час її промови перехожі вигукували "бу" й кричали, що танк – це "пропаганда війни".

Після ж відкриття інсталяції кілька сотень людей влаштували "акцію протесту", засипавши Т-72 квітами "на пам’ять про загиблих". Деякі "протестувальники" при цьому тримали прапори РФ.

Як нагадує NH Nieuws, виставлений в Амстердамі танк раніше розмістили в Музеї свободи в місті Грусбек, де його регулярно завішували російськими прапорами й теж засипали квітами.

В Амстердамі танк буде виставлений до неділі 4 червня, після чого повернеться до Грусбека.

Нагадаємо, в березні підбитий в Україні російський Т-72, який експонувався у Вільнюсі, жартома виставили на продаж на місцевому онлайн-майданчику, щоб закликати литовців до пожертв на підтримку України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: