Лідер "Грузинської мрії" розкритикував громадян, які хотіли прапор ЄС на парламенті у день незалежності 

П'ятниця, 26 травня 2023, 11:39

Лідер правлячої партії Грузії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе розкритикував європейські та українські прапори у соцмережах громадян Грузії після того, як владі почали дорікати за відсутність прапора ЄС на будівлі парламенту у день незалежності.

Про це повідомляє "Новости-Грузия", пише "Європейська правда". 

Днями стало відомо, що у день незалежності, який Грузія відзначає 26 травня, на будівлі парламенту не планують вивішувати прапор ЄС поруч із національним. 

В уряді це пояснили тим, що торік свято проводили під гаслом "Назустріч Європі", а цьогоріч – "З любов’ю до свободи", і тому вирішили, що прикрашати місто будуть лише національною символікою. 

Рішення спричинило бурхливі дискусії у соцмережах. Чимало людей, критично налаштованих до влади, сприйняли це як чергову ознаку геополітичного розвороту Грузії. 

Лідер правлячої партії Іраклій Кобахідзе, відповідаючи на критику рішення, розкритикував людей, які у соцмережах поставили на обкладинки прапори України та Євросоюзу.

"26 травня – це день, який має бути оточений цілковито національною символікою. Єдиним винятком був минулий рік, оскільки ми подали заявку на отримання статусу кандидата на вступ до ЄС", – заявив лідер "Мрії".

"Коли зображені лише прапори України і ЄС, без Грузії, це їхнє ставлення. Це особи без громадянства. Чому у них на рамці немає прапорів Грузії? "Націоналісти" і псевдоліберали мають відповісти на це запитання, а не ставити спекулятивні запитання про те, про що взагалі не потрібно запитувати", – заявив Кобахідзе. 

Дивіться також новий відеоблог ЄвроПравди на цю тему Як Грузія руйнувала своє майбутнє: від ПДЧ в НАТО до рейсів в Москву

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.