Косатки серйозно пошкодили вітрильну яхту під час нападу біля берегів Іспанії

фото
П'ятниця, 26 травня 2023, 14:24

Косатки серйозно пошкодили вітрильник біля узбережжя південної Іспанії, через що місцевій морській рятувальній службі довелося проводити рятувальну операцію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Рано-вранці у четвер група косаток зламала кермо і пробила корпус після того, як протаранила судно, що прямувало до Гібралтару. Екіпаж з чотирьох осіб звернувся по допомогу до іспанської влади, повідомив речник морської рятувальної служби.

 

Служба направила судно швидкого реагування і вертоліт з трюмним насосом на допомогу 20-метровому судну, яке йшло під британським прапором. Вітрильник відбуксирували до порту Барбате, що в провінції Кадіс, для ремонту.

За даними дослідницької групи GTOA, яка відстежує популяції іберійського підвиду косаток, цей інцидент стався після щонайменше 20 зіткнень лише цього місяця в Гібралтарській протоці між малими суднами та високосоціальними хижаками. За даними GTOA, у 2022 році було зареєстровано 207 випадків взаємодії.

 

Раніше у травні вітрильна яхта Alboran Champagne зазнала схожого удару від трьох косаток поблизу Барбате. Судно не вдалося відбуксирувати, оскільки воно було повністю затоплене і залишилося дрейфувати і тонути.

Вказівки, видані Міністерством транспорту Іспанії, передбачають, що коли кораблі помічають будь-які зміни в поведінці косаток – наприклад, раптову зміну напрямку або швидкості – вони повинні якомога швидше покинути цей район.

Про кожну взаємодію між судном і косаткою необхідно повідомляти владу, додали в міністерстві.

Хоча косатки, відомі як кити-вбивці, є частиною родини дельфінів, у дорослому віці вони можуть досягати восьми метрів і важити до шести тонн.

Свого часу Іспанія заборонила яхтинг в районі 100 кілометрів біля свого північно-західного узбережжя після того, як кілька вітрильників були пошкоджені косатками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: