Цивільні співробітники Міноборони Польщі влаштували протест під будівлею відомства

Понеділок, 29 травня 2023, 17:25

Цивільні працівники Міністерства оборони Польщі  запланували кількаденну акцію протесту перед будівлею відомства.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF FM.

Близько 1 000 людей протестують перед будівлею Міністерства оборони. Цивільні службовці вимагають підвищення заробітної плати, яка не підвищувалася протягом п'яти років.

"Цивільний службовець, який починає працювати в Міністерстві оборони, отримує найнижчу зарплату в країні. Над такою зарплатою можна посміятися", – каже один з протестувальників.

"Ми не хочемо дестабілізувати систему національної оборони цієї країни. Однак у цій кризі ми змушені протестувати, щоб жити гідно", – пояснює інший цивільний службовець.

Міністр Маріуш Блащак не вийшов до демонстрантів, через це мітингарі вирішили посилити свої протести. Представників протестувальників запросив на переговори уповноважений міністра Войцех Дробний. Однак і тут прориву не відбулося.

Уповноважений повідомив, що не може діяти від імені міністерства. Він також не запропонував дату зустрічі з керівництвом міністерства.

У зв'язку з цим цивільні працівники висунули ультиматум: Міністерство оборони має до 12 години дня у вівторок запропонувати дату зустрічі з представниками протестувальників.

Тридцять осіб залишаться на місці перед будівлею міністерства до завтрашнього дня.

Польща збільшила свої військові витрати після вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року, і уряд пообіцяв подвоїти чисельність армії та витратити 4% ВВП на оборону в 2023 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: