Американський сенатор, якого РФ оголосила в розшук: "Побачимся в Гаазі!"

Понеділок, 29 травня 2023, 20:06

Сенатор США Ліндсі Грем, якого Росія оголосила в розшук після "русофобських" заяв, закликав російських посадовців здатись Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.

Як пише "Європейська правда", про це він написав у Twitter.

Коментуючи оголошення себе в розшук, Грем заявив, що "носитиме ордер на арешт, виданий корумпованим і аморальним урядом Путіна, як знак пошани".

"Усвідомлення того, що моя прихильність до України викликає гнів путінського режиму, приносить мені величезну радість. Я продовжуватиму підтримувати Україну та її свободу, поки кожен російський солдат не буде вигнаний з української території", – зазначив сенатор.

Він окремо запропонував росіянам, які хочуть затримати його, здати себе Міжнародному кримінальному суду в Гаазі й пообіцяв у цьому разі зробити те саме.

Сенатор США відкинув істерику РФ нібито після його слів про "вдалу трату грошей США на смерті росіян"

"Приходьте і зробіть свою найкращу справу. Побачимся в Гаазі!" – підсумував Грем.

У понеділок Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило у розшук американського сенатора-республіканця через його слова на зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським з констатацією того, що російські військові гинуть в Україні.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков та інші російські посадовці пов'язали похвалу Грема щодо переваг американської допомоги з його коментарями про загибель росіян у війні. У коментарі Reuters Грем відповів на критику, зауваживши, що "як завжди, російська пропагандистська машина наполегливо працює".

Крім того, перебуваючи з візитом у Києві, Грем підтримав якнайшвидше надання Україні далекобійних ракет ATACMS і касетних боєприпасів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: