Верховний суд Болгарії заявив про відсутність у Росії репресій проти критиків Путіна

Вівторок, 30 травня 2023, 19:23

Верховний суд Болгарії у вівторок відхилив клопотання росіянина Александра Стоцького про надання притулку, який він попросив через участь в антивоєнних акціях у Росії та страх репресій.

Про це йдеться в публікації Euractiv, пише "Європейська правда".

Минулого року Державне агентство Болгарії у справах біженців відмовило Стоцькому, який після приїзду в країну брав участь в антивоєнних мітингах, у наданні статусу біженця, після чого він оскаржив рішення в суді – першої інстанції та Верховному, але безуспішно.

Обидві інстанції постановили, що передумов для надання статусу біженця росіянину немає, оскільки не було доведено, що його переслідують через політичні погляди. Судді відзначили, що чоловік не перебуває під слідством, не був засуджений і легально та без перешкод виїхав із Росії в Болгарію.

На фото Стоянов перший справа
На фото Стоянов перший справа

Верховний суд Болгарії у своєму рішенні ухвалив, що побоювання Стоцького про притягнення до кримінальної відповідальності в РФ є безпідставними, і немає ніякої конкретної небезпеки того, що він буде затриманий і репресований у разі повернення до Росії.

"Немає підстав вважати, що офіційна влада в Російській Федерації здійснює невибіркові масові репресії проти громадян, які так чи інакше висловлюють невдоволення політикою президента", – йдеться у рішенні.

Сам Стоцький казав на суді, що брав участь в акціях проти російської влади, підтримував лідерів опозиції в РФ і був спостерігачем на виборах. Також він показав суддям повістку, яку отримав, хоча формально мобілізація в Росії, за його словами, закінчилась.

Нагадаємо, у квітні суд в Албанії відмовився екстрадувати в Росію фотоблогерку Лану Сатор (Світлану Тимофєєву), яку російська влада звинувачує у шпигунстві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: