Запуск першого розвідувального супутника КНДР закінчився невдачею: впав у море

Середа, 31 травня 2023, 09:17

Перша спроба запуску Північною Кореєю апарату, який Пхеньян називає супутником для військової розвідки, закінчилася невдало.

Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap, пише "Європейська правда". 

Після пуску у середу, що відбувся о 6:29 за місцевим часом, військові Південної Кореї заявили, що він закінчився невдачею – супутник впав у Жовтому морі. 

Згодом це підтвердили і в державному інформагентстві КНДР, зазначивши, що ракета Chollima-1, яка є носієм супутника Malligyong-1, впала у море через те, що неправильно спрацював двигун другого ступеня.

Також Пхеньян заявив, що планує повторити запуск у максимально швидкі терміни, проте експерти схиляються до думки, що КНДР знадобляться місяці, аби розібратися з технічними дефектами, які проявилися під час пуску. 

Південнокорейські військові виявили об’єкт, який ймовірно є частиною ракети та дослідять його, щоб більше дізнатися про останній технічний прогрес КНДР. 

Нагадаємо, лідер Північної Кореї анонсував запуск першого розвідувального супутника Пхеньяна ще у квітні, а невдовзі перед пуском КНДР повідомила про свій намір Японії та Міжнародній морській організації.

Наміри Пхеньяна розкритикували через те, що це було би порушенням резолюцій Радбезу ООН, якими Північній Кореї заборонили використання балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: