Вучич хоче відновити смертну кару в Сербії, але не робитиме цього

П'ятниця, 5 травня 2023, 12:56

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що хотів би повернути у Сербії смертну кару для боротьби з найбільш кричущими злочинами, але, схоже, не намагатиметься реалізувати це. 

Як повідомляє "Європейська правда", його слова наводить РТС.

Вучич заявив, що запропонував прем’єр-міністру ідею повернути смертну кару, але це не було прийнято, тому що так Сербія стала би єдиною, окрім Білорусі, країною Європи, де існує смертна кара. Якби Белград справді здійснив такий крок, це означало б виключення країни із Ради Європи. 

"Я раніше виступав проти смертної кари, але зараз гірко шкодую про те, що мав такі погляди", – заявив Вучич.

Одночасно президент анонсував масштабні поправки до законодавства, щоби посилити контроль за носінням стрілецької зброї. 

Нагадаємо, 4 травня у Сербії сталася друга за тиждень смертельна стрілянина, 21-річний зловмисник вбив вісім осіб і поранив ще 13.

3 травня семикласник у Белграді здійснив кілька пострілів з пістолета свого батька в бік учнів та охорони своєї школи. За даними МВС Сербії, внаслідок стрілянини загинули вісім школярів і охоронець.

Влада стверджує, що він готував напад протягом тривалого часу: в підлітка знайшли власноруч намальований план школи і список дітей, яких він хотів убити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: