Поліції Парижа довелось виправдовуватись, чому вони не заборонили ультраправий марш

Понеділок, 8 травня 2023, 19:03

Префектура поліції Парижа в понеділок опублікувала заяву з поясненням, чому вона не завадила проведенню демонстрації за участі ультраправих 6 травня, в якій узяли участь кількасот людей.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Під час акції в 6-му окрузі Парижа в суботу протестувальники, одягнені в чорне і в масках, демонстрували чорні прапори з кельтським хрестом і кілька червоних димових шашок. Вони несли банер із написом "Себастьян присутній" на пам’ять про ультраправого активіста Себастьяна Дейзьє, який випадково загинув 29 років тому.

 
Фото: AFP

За повідомленням префектури поліції Парижа, демонстрація "відбувалась під належним наглядом сил правопорядку, щоб уникнути будь-якого ризику переповнення або конфронтації".

Акція викликав критику з боку лівих, зокрема першого секретаря Соціалістичної партії Олів'є Фора, який назвав відсутність заборони мітингу на честь Дейзьє "мовчазною співучастю".

А сенатор-соціаліст від Парижа Давид Ассулін звернувся до міністра внутрішніх справ Жеральда Дарманіна, назвавши неприйнятним дозвіл "500 неонацистам і фашистам" проводити акцію в центрі Парижа.

Поліція Парижа заборонила проведення акцій протесту в "гарячих точках" міста

У своїй заяві префектура поліції Парижа заявила, що в попередні роки ці ж акції не призводили до значних порушень громадського порядку, тому в правоохоронців не було підстав видавати наказ про її заборону.

Крім того, в поліції французької столиці зазначили, що на акції дозволили знімкування з дронів, аби "запобігти посяганням на безпеку людей і майно".

Ультраправі в Парижі щороку відзначають річницю загибелі молодого активіста Себастьєна Дейзьє, який загинув у 1994 році, зісковзнувши з даху на вулиці Шартр, під час демонстрації "проти американського імперіалізму".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: