П'ять днів до виборів у Туреччині: Ердоган піднімає зарплату держслужбовцям на 45%

виправлено 17:33
Вівторок, 9 травня 2023, 17:13

Виправлено 17:33. Виправлено заголовок.

На тлі передвиборної кампанії в Туреччині чинний президент Реджеп Таїп Ердоган у вівторок оголосив про підвищення зарплати працівників державного сектору на 45%.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Anadolu.

Підвищення зарплати держслужбовців, яких у Туреччині нараховується приблизно 700 тисяч, Ердоган здійснив у межах підписаної рамкової угоди про державні колективні трудові договори на 2023 рік.

"У межах колективного договору ми підвищуємо заробітну плату на 45%, зокрема соціальні виплати. Таким чином, ми збільшуємо найнижчу заробітну плату державного службовця до 15 тисяч лір (703 євро)", – зазначив турецький лідер.

Також угода передбачає запровадження премій у 4-6% для держслужбовців, які не отримують інших надбавок, збільшення на 10% ставки ветеранів, жертв тероризму та їхніх родичів і збільшення доплат за понаднормову роботу на 70%.

Вибори у Туреччині: завершується голосування на закордонних дільницях

"Ми також збільшуємо такі виплати, як доплата, соціальна допомога, надбавка за вислугу років, а також кількість днів преміювання без урахування премій. Я бажаю, щоб колективний договір був корисним для наших працівників та установ", – цитує Ердогана Anadolu.

Це не перша подібна ініціатива турецького лідера. У квітні він пообіцяв забезпечити домогосподарства безкоштовним газом.

Збільшення виплат держслужбовцям відбувається за п’ять днів до виборів у Туреччині, які, за окремими прогнозами, можуть позбавити Ердогана влади, що її він утримував останні 20 років.

Як відомо, перший тур виборів пройде 14 травня, другий, якщо буде проводитися – 28 травня.

Детально на цю тему – у відеоблозі "ЄвроПравди", а також у статті Ердоган за крок до поразки: як може змінити Туреччину перемога опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: