Клеверлі: Перемога України – найкращий шлях завершити війну, вона має отримати все необхідне швидко

Вівторок, 9 травня 2023, 19:20

Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі вважає, що Україна повинна отримувати військову допомогу від союзних країн навіть попри те, що їхні військові запаси виснажуються.

Таку думку Клеверлі висловив під час дискусії в аналітичному центрі Atlantic Council, передає "Європейська правда".

Британський урядовець зазначив, що в дискусіях про допомогу Україні часто лунає теза, що повномасштабне вторгнення Росії – це не єдиний виклик, перед яким постав світ, і тому потрібно ощадливо ставитись до питання військової допомоги.

"Моя відповідь така: якщо ми відкладаємо щось на чорний день, то це і є той самий чорний день. А коли постійний член Ради безпеки ООН вторгається до свого сусіда, це питання настільки основоположне для нашої архітектури міжнародної безпеки, що ми повинні реагувати, і ми повинні реагувати рішуче", – підкреслив він.

Клеверлі наголосив, що, на думку Лондона, Україна повинна перемогти якнайшвидше у війні проти Росії, оскільки її затягування призводить до численних руйнувань і смертей.

"І найбільш людяний спосіб зробити це – перемогти швидко, а найкращий спосіб зробити це – дати їм (Україні – ред.) засоби, які їм потрібні, щоб зробити цю роботу, і дати їм ці засоби тут і зараз", – додав очільник британського МЗС.

Водночас Клеверлі вважає, що Китай може зіграти роль у припиненні повномасштабної війни Росії проти України, та при цьому повинен ураховувати саме українські інтереси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: