Боррель: Саміт біля кордонів України надішле повідомлення Росії

Четвер, 1 червня 2023, 10:36

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що саміт Європейської політичної спільноти, який проходить у Молдові неподалік від кордону з Україною, надішле "повідомлення про єдність" путінській Росії.

Про це Боррель сказав, прибувши на саміт у молдовському селі Бульбоака, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Я сподіваюсь, що присутність такої великої кількості лідерів тут, дуже близько до України, за декілька кілометрів до кордону, надішле сильне повідомлення про єдність багатьох-багатьох держав не тільки ЄС, але й інших (країн. – Ред.), про захист міжнародного порядку, захист права людей обороняти суверенітет країни. Важливо, щоб це повідомлення дійшло до Росії", – сказав Боррель.

Він також прокоментував нічну ракетну атаку РФ по Києву, зазначивши, що вона є ще одним доказом того, що Росія продовжує атакувати цивільне населення в Україні.

На другій зустрічі Європейської політичної спільноти обговорюватимуть спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов'язані із нею кризи, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкість європейських держав. Ближчим часом "Європейська правда" опублікує статтю про очікувані результати саміту.

Президент Володимир Зеленський, прибувши на саміт, заявив, що європейська інтеграція України та Молдови призведе до вступу обох держав до ЄС.

Про те, як у Молдові "зупинили" нормальну життєдіяльність країни заради саміту, дивіться у відеоблозі "ЄП" з місця події.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: