На кордоні Молдови і Румунії - черги через додаткові вихідні у зв'язку з самітом Євроспільноти

Четвер, 1 червня 2023, 12:47

На кордоні Молдови та Румунії 1 червня утворилися черги: люди вирішили скористатися додатковими вихідними у четвер та у п’ятницю, що з'явилися через проведення саміту Європейської політичної спільноти.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Newsmaker, повідомила прикордонна поліція Молдови. 

1 і 2 червня у Молдові оголосили вихідні у зв’язку з самітом Європейської політичної спільноти, що проходить у селі Бульбоака, неподалік від кордону з Україною. У зв'язку з цим чимало молдован вирішили скористатися чотирма вихідними у період 1-4 червня і провести мінівідпустку за кордоном. 

Черги виникли на контрольно-пропускному пункті (КПП) Леушени-Албіца, де скупчилася велика кількість автомобілів, мікроавтобусів і автобусів. 

Прикордонники використовують переносне обладнання для перевірки документів, щоб скоротити очікування на КПП.

Прикордонна поліція нагадує, що на кордоні Молдови та Румунії діють сім контрольно-пропускних пунктів. 

На другій зустрічі Європейської політичної спільноти обговорюватимуть спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов'язані із нею кризи, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкість європейських держав. Про те, як у Молдові "зупинили" нормальну життєдіяльність країни заради саміту, дивіться у відеоблозі "ЄП" з місця події.

Читайте також статтю "Європейської правди" про очікувані результати саміту: Саміт поруч з війною. Навіщо Зеленський поїхав на зустріч лідерів Європи у Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: