Білий дім: Один з пріоритетів США - уникнути Третьої світової війни

Четвер, 1 червня 2023, 12:58

У адміністрації президента США Джо Байдена є три ключових пріоритети протягом останніх 15 місяців, один з них – не допустити Третьої світової війни.

Про це на брифінгу сказав координатор з питань стратегічної комунікації Ради нацбезпеки США Джона Кірбі, повідомляє "Європейська правда".

Одним з пріоритетів Кірбі назвав підтримку України, нагадавши про оголошений новий пакет військової допомоги.

Другий пріоритет, за словами Кірбі, це підтримка союзників США по НАТО. Він зазначив, що американська сторона збільшила свою присутність до 100 тисяч військовослужбовців в Європі, щоб гарантувати виконання зобов'язань перед східним флангом НАТО.

"І третій – уникнути Третьої світової війни... Я думаю, що ми всі можемо погодитися з тим, що війна, яка фактично втягує Захід, НАТО і Сполучені Штати, не тільки не відповідає інтересам нашої національної безпеки, але й не відповідає інтересам українського народу. Це не добре для людей по всій Європі. Це, безумовно, не добре і для російського народу", – додав Кірбі.

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін заявляв, що важливо не допустити втягування США й НАТО у повномасштабну війну в Україні, але підкреслив, що підтримка Києва триватиме стільки, скільки буде потрібно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: