Президента Сербії помітили на весіллі сина радикального націоналіста

доповнено
Понеділок, 12 червня 2023, 19:13

Президента Сербії Александара Вучича помітили на весіллі сина лідера Сербської радикальної партії, засудженого за злочини проти людяності націоналіста Воїслава Шешеля.

Про це повідомляє Nova.rs, пише "Європейська правда".

У мережу потрапило відео, як Вучич і Шешель на весіллі підносять келихи під час пісень, що прославляють одного з лідерів сербських четників Павле Джуришича. 

Воєслав Шешель підтвердив, що президент Вучич справді був на весіллі, разом із батьком та сином. 

Шешель заснував Сербську радикальну партію і був близьким соратником покійного президента Сербії Слободана Мілошевича, обіймав посаду віце-прем'єра в період з 1998 по 2000 рік. Зазначимо, що Вучич був співголовою Сербської радикальної партії Шешеля, поки не заснував свою – Сербську прогресивну партію.

У Гаазі проти Шешеля висунули звинувачення у злочинах проти людяності та воєнних злочинах, зокрема розпалюванні етнічних чисток в Боснії, Хорватії та сербській провінції Воєводіна в період з серпня 1991 року-вересень 1993 року. 

Він добровільно здався трибуналу у 2003 році. У 2016 році Міжнародний трибунал щодо колишньої Югославії визнав Шешеля невинним за всіма пунктами обвинувачення.

Проте у 2018 році Апеляційна палата Міжнародного залишкового механізму для кримінальних трибуналів в Гаазі все ж визнала його винним. З огляду на те, що Шешель вже провів 11,5 років під арештом, це не означало для нього нового ув’язнення.

І Воїслав Шешель, і його син перебувають під санкціями України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: