Гаазький трибунал виправдав сербського націоналіста Воїслава Шешеля

Четвер, 31 березня 2016, 12:40

Міжнародний кримінальний трибунал по колишній Югославії визнав радикального сербського націоналіста Воїслава Шешеля невинним за всіма пунктами обвинувачення.

Про це повідомляє ВВС.

Проти Шешеля було висунуто звинувачення за трьома пунктами у злочинах проти людяності та за шістьма пунктами  - у військових злочинах, розпалюванні етнічних чисток в Боснії, Хорватії та сербській провінції Воєводіна в період з серпня 1991 року-вересень 1993 року.

Шешель добровільно здався Міжнародному кримінальному трибуналу у 2003 році. Процес щодо його справи було розпочато у 2007 році.

У 2014 році шешеля відпустили на лікування до Сербії, після того як йому було встановлено діагноз раку в термінальній стадії.

Він не був присутній у залі суду під час оголошення рішення та навіть відмовився слідкувати за оголошенням вердикту за допомогою телемосту.

Варто зауважити, що Шешель брав участь в антиурядових мітингах перед парламентськими виборами, які пройдуть в кінці квітня.

Шешель був близьким соратником покійного президента Сербії Слободана Мілошевича та обіймав посаду віце-прем'єра в період з 1998 по 2000 рік.

Нагадаємо, раніше Міжнародний кримінальний трибунал по колишній Югославії визнав колишнього лідера боснійських сербів Радована Караджича винним у злочинах проти людяності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.