Орбан зізнався, що молився за перемогу Ердогана на виборах

П'ятниця, 2 червня 2023, 17:33

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що розраховував на перемогу Реджепа Таїпа Ердогана на виборах президента Туреччини, оскільки його опонент – "прихильник війни" і "людина Сороса".

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на MTI, Орбан розповів у п’ятничному інтерв’ю державному Radio Kossuth.

Орбан сказав, що відчув "величезне полегшення" від переобрання Ердогана, і не тільки привітав його, але й "наполегливо і багато" молився за його перемогу.

За словами угорського прем'єра, якби чинний президент Туреччини не переміг на виборах, це було б трагедією, оскільки його опонент у разі перемоги змусив би чотири мільйони біженців, що живуть у Туреччині, переселитися до Європи, і "один, два, три мільйони" з них "були б тут, на угорському кордоні, до літа".

"Вони були б випущені на свободу, і ми могли б переконатися в цьому на власні очі", – вважає Орбан.

У Туреччині офіційно оголосили, як розподіляться місця у парламенті після виборів

Також, на думку прем’єра Угорщини, зміна влади в Туреччині загрожувала б постачанням газу до його країни та Сербії, а ще – посередництву між Україною та Росією, як це раніше робив Ердоган.

Нагадаємо, у другому турі президентських виборів був переобраний Реджеп Таїп Ердоган, набравши 52,16% голосів згідно з даними ЦВК. Після цього він пообіцяв об’єднання на підтримку національних цінностей.

Водночас опозиційний кандидат Кемаль Киличдароглу назвав цьогорічне волевиявлення "найбільш несправедливим виборчим процесом за останні роки".

Дивіться відео "Європейської правди": Новий Ердоган: з РФ чи з Заходом? Пояснюємо, чого чекати від Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: