ЗМІ: Чинний прем’єр Латвії може стати головою МЗС після обрання нового президента

П'ятниця, 2 червня 2023, 19:22

Після обрання міністра закордонних справ Латвії Едгарса Рінкевичса президентом коаліція розпочала переговори про новий склад уряду, в якому може змінитись склад коаліції та прем’єр-міністр.

Про це стало відомо порталу Delfi, пише "Європейська правда".

Згідно з інформацією видання, у Латвії може запрацювати нова коаліція, до якої увійдуть партії "Нова Єдність", яка є в коаліції і зараз, а також Союз "зелених" і селян та "Прогресивні", що нині перебувають в опозиції.

Відповідно до цього складу коаліції, керівником нового уряду Латвії буде нинішній міністр фінансів Арвілс Ашераденс, а чинний прем'єр-міністр Кріш'яніс Каріньш обійме посаду міністра закордонних справ.

У новій потенційній коаліції Союз "зелених" і селян може отримати посади міністра добробуту, міністра довкілля та регіонального розвитку, міністра економіки та міністра землеробства. А "Прогресивним" можуть дістатися посади міністра культури, міністра оборони та міністра сполучення.

Едгарс Рінкевичс: "Україна отримає від НАТО максимум можливого"

На цьому тлі в п’ятницю ввечері відбулась зустріч трьох партій чинної коаліції – "Нової Єдності", "Об'єднаного списку" та Національного об'єднання. Останні знову наголосили, що хочуть продовжувати роботу в нинішній трипартійній коаліції і не готові до змін у складі уряду.

Сам прем’єр Каріньш підкреслив, що переговори про переформатування коаліції перебувають тільки на початковій стадії.

Нагадаємо, в середу Сейм обрав новим президентом Латвії чинного міністра закордонних справ Едгарса Рінкевичса. Чинний президент Латвії Егілс Левітс від участі у виборах відмовився.

Інавгурація Рінкевичса відбудеться 8 липня, і до цього часу уряд Латвії має призначити когось на його посаду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: