Дуда: Присутність "вагнерівців" у Білорусі потребує дуже жорсткої відповіді НАТО

Середа, 28 червня 2023, 07:35

Присутність ПВК "Вагнер" та її ватажка Євгенія Пригожина у Білорусі – це дуже серйозне питання, яке вимагає жорсткої відповіді НАТО.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда у вівторок у Гаазі на пресконференції спільно з лідерами кількох держав Альянсу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Onet.

За словами Дуди, це одне з головних питань, яке, як він сподівається, лідери НАТО обговорять на Вільнюському саміті у липні.

"На мою думку, воно (перебування "вагнерівців" у Білорусі. – Ред.) потребує певних рішень. Важко сказати, чи вони будуть ухвалені під час майбутнього Вільнюського саміту, тому що це досить складний процес, але я сподіваюся, що ми обговоримо це питання", – сказав Дуда.

За його словами, група Вагнера в Білорусі та присутність там Пригожина є "дуже серйозною і тривожною проблемою". 

"Ми повинні ухвалити деякі рішення, дуже сильні рішення. На мою думку, це потребує дуже жорсткої відповіді НАТО", – сказав Дуда.

У той самий час генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає передчасним робити висновки про те, які наслідки для безпеки Альянсу матиме перебування у білорусі ватажка ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина та його військ. 

Міністри закордонних справ двох країн Балтії у вівторок закликали НАТО зміцнити свої східні кордони у відповідь на дислокацію бойовиків ПВК "Вагнер" в Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: