У ЄС зросла кількість людей, що знають, коли будуть наступні вибори до Європарламенту

Вівторок, 6 червня 2023, 17:02

45% жителів Європейського Союзу знають, що наступні вибори до Європейського парламенту, які визначать і новий склад інших інституцій ЄС, відбудуться у 2024 році.

Про це свідчить останнє опитування "Євробарометр", опубліковане у вівторок, пише "Європейська правда".

Хоча про наступні вибори до Європарламенту знають менше половини жителів ЄС, це на 13% більше, ніж під час аналогічного опитування у 2018 році та на 9% більше, якщо порівняти з осінню 2022 року.

Важливість загальних виборів ЄС в очах громадян також зросла: майже половина (48%, на 2% більше, ніж у жовтні-листопаді 2022 року) надають голосуванню велике значення, тоді як 38% (на 1% менше) вважають, що голосування є принаймні трохи важливим.

Португалія обурена намірами ЄС провести вибори у 2024 році перед національним святом

Лише 13% (на 1% менше) жителів ЄС вважають, що вибори до Європарламенту "не мають жодного значення взагалі".

Частка респондентів, які цікавляться європейськими виборами, зараз вища, ніж у аналогічний період перед попередніми виборами. На початку 2018-го 50% стверджували, що цікавляться виборами, а 48% – що ні, то нині цікавляться вже 56% і лише 43% – не зацікавлені.

Найвищий інтерес до виборів до Європарламенту спостерігається в Нідерландах (75%), тоді як жителі Чехії (27%) та Словаччини (26%) найменш стежать за загальними виборами серед усіх країн ЄС.

Як відомо, наступні вибори до Європейського парламенту відбудуться з 6 по 9 червня 2024 року.

Європейські вибори відбуваються в 27 країнах-членах ЄС кожні п'ять років. Від їхніх результатів залежить не лише склад Європейського парламенту, але й ключові посади в інших інституціях ЄС, зокрема, президента Європейської комісії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: