Міністр уряду Фінляндії зіграв "Червону калину" на віолончелі до 500 днів великої війни

відео
Понеділок, 10 липня 2023, 13:18

Міністр уряду Фінляндії Андерс Адлеркройц, який поза роботою також музикант, до 500 днів повномасштабної війни підготував відео, де виконує на віолончелі "Червону калину" у пам’ять про полеглих за свободу України. 

Про це повідомляє "Європейська правда". 

Адлеркройц є представником Шведської народної партії, у новому уряді Петтері Орпо він отримав портфель міністра у справах Європи і власності. Поза роботою він також захоплюється музикою і грає на віолончелі.

Запис музичного фрагменту супроводжує відеоряд, де чергуються кадри виконання та кадри з України. У приспіві Адлеркройц використав варіацію мелодії, популяризовану солістом "Бумбоксу" Андрієм Хливнюком на початку повномасштабного вторгнення, яка тепер широко розповсюджена поруч з традиційною. "В пам'ять про тих, хто віддав своє життя за свободу", – підписав міністр.

"500 днів неспровокованої агресії, незчисленні воєнні злочини, втрачене майбутнє багатьох людей – але й багато надихаючих успіхів. Україна бореться за свою незалежність, але також і за незалежність Європи. Фінляндія – поруч з вами, сьогодні й завтра", – зазначив Адлеркройц. 

Фінляндія виділить близько 105 млн євро на військову підтримку України

Нагадаємо, президентка Молдови Мая Санду до 500 днів повномасштабної війни подякувала українцям за мир у Молдові.

Посол США пообіцяла, що Сполучені Штати і союзники не послаблять зусиль з підтримки України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: