Посол США засудила російський удар по портах і зернових терміналах Одеси

Середа, 19 липня 2023, 18:45

Посол Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк засудила обстріли Росією портової інфраструктури й терміналів для зберігання зерна, що вона назвала "актами жорстокості".

Про це пише "Європейська правда".

"На тлі того, як Росія використовує продовольство в якості зброї, виходячи з Чорноморської зернової ініціативи, останні дві ночі вона вражає портову інфраструктуру та зернові термінали в Одесі ракетами та безпілотниками", – написала Брінк у Twitter.

"Україна готова годувати світ, але бездушні рішення Росії негативно відображаються на мільйонах нужденних людей", – додала дипломатка.

Нічну атаку на Одесу 19 липня називають імовірно найбільшою за увесь час. В уряді заявили, що ушкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок різко засудила останні удари РФ по Одесі, наголосивши, що РФ своїми діями створює продовольчу кризу.

Нагадаємо, Росія 17 липня заявила про зупинку дії "зернової угоди" і пригрозила "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без участі РФ. Україна звернулась до Туреччини та ООН із пропозицією продовжити функціонування "зернового коридору" в межах Чорноморської зернової ініціативи без Росії, яка вийшла з домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: