Міністр оборони Естонії про "повільний" контрнаступ: тиск у ЗМІ не допоможе, треба більше зброї

Понеділок, 24 липня 2023, 12:27

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур вважає, що не потрібно створювати додатковий тиск на українців у питанні контрнаступу, натомість потрібно надавати більше зброї і допомоги.

Як пише "Європейська правда", про це він сказав в інтерв’ю "РБК-Україна".

Коментуючи повідомлення у ЗМІ про нібито повільний український контрнаступ, Певкур зазначив, що перебуває в постійному контакті з очільником українського Міноборони Олексієм Резніковим, а також отримує інформацію від інших своїх колег.

"Тому я вважаю, що не потрібно збільшувати додатково тиск на українців, оскільки ви самі знаєте, що робити. Ви також знаєте, що хотіли б просуватися вперед швидше. Однак це не допомагає на полі бою, оскільки на полі бою треба ухвалювати рішення згідно з ситуацією", – зазначив він.

"Я розумію, чому виникають труднощі, чому виникають виклики, але відкрите обговорення цього в медіа не допомагає", – сказав Певкур.

Допомагає, за його словами, збільшення поставок зброї та допомоги Україні, щоб її захисники могли належним чином виконувати свою роботу.

Між тим, у США вважають, що контрнаступ України триватиме ще принаймні кілька місяців.

Нагадаємо, Міноборони Естонії раніше розповіло, що атаки російських окупаційних військ на північному сході України, ймовірно, ускладнять контрнаступ ЗСУ на півдні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: