Глава МЗС Британії попередив, що РФ може атакувати цивільні кораблі у Чорному морі

Вівторок, 25 липня 2023, 15:31

Росія може атакувати цивільні судна в Чорному морі з метою знищення українського експорту після зриву "зернової угоди".

Відповідне попередження зробив глава МЗС Британії Джеймс Клеверлі, повідомляє "Європейська правда".

Клеверлі заявив, що неодмінно обговорить недобросовісну поведінку Росії на засіданні Ради безпеки ООН.

"Велика Британія вважає, що Росія може посилити свою кампанію зі знищення українського продовольчого експорту, атакуючи цивільні судна в Чорному морі.

Ми будемо висвітлювати цю недобросовісну поведінку в Раді безпеки ООН. Росія повинна припинити тримати світові поставки продовольства в заручниках і повернутися до угоди", – написав британський міністр у Twitter.

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 25 липня, провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Під час розмови також піднімалося питання продовження Чорноморської зернової ініціативи.

Нагадаємо, у Держдепартаменті США попередили, що Росія може готувати операцію під чужим прапором у Чорному морі на тлі серії атак по портовій інфраструктурі на півдні України.

Як відомо, Росія 17 липня заявила про зупинку дії "зернової угоди" і пригрозила "ризиками" сторонам, які зважаться на продовження ініціативи без участі РФ. Крім того, Москва почала масовані обстріли портової інфраструктури Одеси та дунайських портів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: