ЄС спрямує додаткові пожежні літаки до охопленої пожежами Греції

Четвер, 27 липня 2023, 13:34

Європейський Союз через Механізм цивільного захисту спрямує ще два пожежні літаки до Греції, яка більше тижня бореться з лісовими пожежами.

Як передає "Європейська правда", про це заявив єврокомісар з управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.

"Сильні лісові пожежі в Греції все ще не під контролем. На додаток до підтримки, вже наданої через Механізм цивільного захисту ЄС, ми відправляємо ще два пожежні літаки з Франції, щоб допомогти загасити полум'я.

Це європейська солідарність у найкращому вигляді!" – написав він у Twitter.

Раніше в Єврокомісії повідомили, що 10 країн (Болгарія, Хорватія, Кіпр, Франція, Італія, Мальта, Польща, Румунія, Словаччина, Сербія та Франція) беруть участь у реагуванні Механізму цивільного захисту ЄС на лісові пожежі в Греції. Загалом понад 490 пожежників і 7 літаків були направлені в різні райони країни.

Один офіцер зв'язку ЄС підтримує координацію операцій в Греції, а супутникове картографування ЄС Copernicus забезпечує оцінку збитків у кількох районах Аттики і Родосу.

Нагадаємо, міністр цивільного захисту Греції Василіс Папагеоргіу в середу оголосив про запровадження надзвичайного стану в усіх муніципальних одиницях острова Родос, де вже понад тиждень борються з лісовими пожежами.

У середу пожежі в Греції забрали життя ще двох людей. Перед цим повідомлялося про трьох загиблих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: