Пожежі у Греції забрали життя ще двох людей, є затриманий за підозрою в підпалі

Четвер, 27 липня 2023, 09:18

У середу лісові пожежі в центральній грецькій області Магнісія забрали життя двох людей, в той час як вогонь продовжував знищувати ліси, пасовища і фермерські господарства до ночі.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Ekathimerini.

У першому випадку загинула 69-річна жінка, яка застрягла в кемпінговому трейлері в сільській гірській місцевості Платанос. Як повідомляють, жінка страждала на ожиріння і не могла реагувати на попередження про наближення пожежі.

Її чоловік намагався відбуксирувати трейлер у безпечне місце, але вогонь наздогнав його, і він був змушений тікати. Парамедики знайшли його непритомним. Очікують, що він повністю одужає.

Згідно з повідомленнями, пара жила в трейлері біля загону для тварин.

У другому випадку загинув пастух, намагаючись врятувати свою отару. За словами його брата, який дослухався до наказів про евакуацію, 45-річний чоловік виводив своїх тварин на більш високу місцевість в Агіос Георгіос Феррон, на захід від Волоса, коли його оточила пожежа, що почалась в сусідньому селі Велестіно.

Тим часом поліція заарештувала чоловіка, підозрюваного у підпалі, внаслідок якого загинула жінка в трейлері, і допитує його у зв'язку з іншими пожежами в цьому районі.

Це вже не перші жертви пожеж у Греції, що вирують останніми днями.

Раніше повідомлялося, що у важкодоступному регіоні на острові Евбея знайшли тіло 41-річного скотаря, який з неділі вважався зниклим безвісти.

Крім того, біля міста Карістос на острові Евбея впав літак, який допомагав із гасінням пожеж. Внаслідок авіакатастрофи загинули двоє пілотів.

Міністр цивільного захисту Греції Василіс Папагеоргіу в середу оголосив про запровадження надзвичайного стану в усіх муніципальних одиницях острова Родос, де вже понад тиждень борються з лісовими пожежами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: