Байден попросив у Конгресу додаткові 22 млрд доларів на підтримку України

П'ятниця, 11 серпня 2023, 07:28

Адміністрація президента США Джо Байдена звернулася до Конгресу з проханням на згоду виділити до кінця року ще понад 22 млрд доларів на підтримку України.

Про це повідомляє Associated Press, пише "Європейська правда".

У запиті Білого дому йдеться про понад 13 млрд військової допомоги та 8 млрд на гуманітарну підтримку.

Загалом у запиті йдеться про 40 млрд доларів. Окрім коштів, передбачених для підтримки України, це також 12 млрд для поповнення федерального фонду реагування на стихійні лиха після серії подій цього літа, а також кошти на покращення правоохоронних заходів на кордоні з Мексикою.

Видання припускає, що цього разу затвердити кошти може виявитись складніше, ніж у попередніх випадках, через те, що республіканці у Конгресі відчувають великий тиск у тому, щоб підтримати свого однопартійця, експрезидента Дональда Трампа, який ставив під сумнів необхідність такої значної підтримки України, а серед американських виборців підтримка допомоги Україні дещо знизилась. 

Бюджетний директор Білого дому Шаланда Йонг у листі до спікера Палати представників Кевіна Маккарті закликала його до швидких дій. 

Запит одразу сформували таким чином, щоб збільшити шанси на двопартійну підтримку, у тому числі таким проявом є збільшення фінансування на прикордонну охорону, що є пріоритетним питанням для республіканців. 

Нагадаємо, у Білому домі заявили, що не бачать ознак зменшення підтримки військової допомоги Україні з боку американців.  

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Сполучені Штати виділили понад 66 мільярдів доларів загальної допомоги Києву.

Читайте також: Ізраїльська модель з українським акцентом: якими можуть бути безпекові "гарантії" США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: