Боррель підтвердив, що на Генасамблеї ООН може відбутись зустріч щодо "формули миру"

Понеділок, 21 серпня 2023, 21:44

Високий представник Європейського Союзу із зовнішньої політики й політики безпеки Жозеп Боррель оголосив, що наразі "ведеться робота" над зустріччю високого рівня щодо миру в Україні.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Europa Press, Боррель заявив у понеділок під час виступу в місті Сантандер.

За словами топ-дипломата ЄС, нова зустріч для обговорення "формули миру" України може відбутись під час тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН наприкінці вересня.

Вона стане продовженням зустрічі в місті Джидда в Саудівській Аравії на початку серпня за участю понад 40 країн, яка, за словами Борреля, стала "ще одним кроком України, щоб змусити міжнародне співтовариство чинити тиск на Росію з метою припинення війни".

Україна планує два "саміти миру" за "формулою Зеленського", другий – за участі РФ 

"Тільки Росія може її зупинити, Росія її почала і Росія повинна її закінчити", – підкреслив він, запевнивши, що Євросоюз "продовжуватиме підтримувати Україну".

Раніше джерела агентства Bloomberg повідомляли, що президент України Володимир Зеленський може приїхати до Нью-Йорка у вересні для участі в заходах тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН.

За даними ЗМІ, під час заходів тижня високого рівня Генасамблеї ООН Зеленський може особисто представити "формулу миру" – план із десяти пунктів, покликаний завершити повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

"ЄвроПравда" раніше публікувала текст "формули миру" Зеленського з 10 пунктів.

Також читайте статтю "ЄвроПравди": Світ з Китаєм і без Росії. Як на Банковій готують "саміт миру" і переговори про завершення війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: