Міністерка оборони Нідерландів привезла в Україну "перший F-16"

фото
Вівторок, 22 серпня 2023, 22:05

Очільниця Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен відвідала Україну та вручила українському колезі Олексію Резнікову модель винищувача F-16.

Про це сам Резніков повідомив у Twitter, пише "Європейська правда".

Фото з нідерландською колегою та моделлю винищувача міністр підписав так: "Перший F-16" прибув в Україну з Нідерландів! Відлік до великих "соколиних ловів" розпочато!"

Як повідомили в Міноборони, під час зустрічі в Києві Оллонгрен та Резніков обговорили ситуацію на фронті та військову підтримку України.

Нідерланди вже виділили близько двох мільярдів євро на військову та військово-технічну допомогу Україні.

"Ми вже допомагаємо зі спеціальним обладнанням для розмінування й намагатимемося цю допомогу розширювати в подальшому. Є рішення, щоб надати близько тисячі переносних зарядів для дистанційного розмінування, які можуть проробляти проходи у інженерних загородженнях" – розповіла Оллонгрен.

Вісім українських льотчиків почали навчання на F-16 у Данії

У контексті F-16 міністерка оборони Нідерландів зазначила, що навчання українських льотчиків планується розпочати в Румунії.

Данія, а також Нідерланди на вихідних оголосили про рішення передати Києву винищувачі після завершення навчання. Данія поставить Україні 19 винищувачів F-16 і доставить перші шість літаків до Нового року. Нідерланди, які мають 42 F-16, ще не вирішили, скільки літаків передадуть Україні.

Напередодні також стало відомо, що до навчання українців на F-16 долучиться Греція.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: