Bloomberg: Путін вперше зібрався за кордон після видачі ордера на його арешт 

Вівторок, 29 серпня 2023, 16:19

Президент Росії Владімір Путін погодився відвідати Китай – це буде його перша закордонна поїздка після видачі Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордера на його арешт.

Про це, як пише "Європейська правда", стало відомо агентству Bloomberg від трьох джерел.

Кремль готує візит Путіна до Китаю на форум "Один пояс, один шлях" у жовтні, за словами трьох людей, ознайомлених із цим питанням. 

Президент РФ прийняв запрошення глави Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у заході, повідомило одне із джерел.

Путін готовий відвідувати лише ті країни, де його спецслужби можуть повністю гарантувати його безпеку, і Китай є одним із таких місць, за словами двох співрозмовників.

ЗМІ назвали нову можливу дату візиту Ердогана до Путіна

Глава Кремля не залишав Росію після того, як суд у Гаазі оголосив про ордер на його арешт у березні у зв’язку з незаконними депортаціями українських дітей. У той самий час Путін відвідував окуповані Росією території України. 

Минулого тижня Путін пропустив саміт БРІКС у ПАР після того, як тамтешній уряд ясно дав зрозуміти, що йому доведеться виконати наказ суду про арешт президента РФ.

Путін також сказав прем’єр-міністру Індії Нарендрі Моді, що він не візьме участь у саміті G20 наступного місяця, хоча Індія не є підписантом Римського статуту, на підставі якого діє МКС.

Китай також не підписав Римський статут, який регулює діяльність Міжнародного кримінального суду.

Після повномасштабного вторгнення в Україну Путін відвідував лише сусідні країни колишнього Радянського Союзу та Іран, який постачає безпілотники російським військовим.

Востаннє Путін відвідав Китай у лютому 2022 року — менше ніж за три тижні до того, як віддав наказ про вторгнення. Тоді він відвідав Зимові Олімпійські ігри в Пекіні та провів переговори з Сі Цзіньпіном.

Читайте також: Проблема для Путіна: які наслідки вже має ордер МКС на арешт президента РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: