Греція надала два пожежні літаки Кіпру для боротьби з лісовою пожежею

фото, відео
Понеділок, 7 серпня 2023, 13:11

У понеділок Греція відправила два пожежні літаки Canadair на прохання Кіпру про допомогу в боротьбі з пожежами, які випалили кілометри гірської місцевості.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство АР.

Гасити пожежу в горах приблизно за 17 кілометрів на північ від прибережного міста Лімасол також допомагає Йорданія. Вона надала три літаки та три гелікоптери.

Багатонаціональні зусилля спрямовані на боротьбу з полум'ям, яке випалило 10 квадратних кілометрів землі.

Секретар Міністерства охорони довкілля Андреас Грегоріу, який координує зусилля з гасіння пожежі, повідомив державному Кіпрському інформаційному агентству, що проходять переговори з Ізраїлем про додаткову повітряну підтримку, якщо вона знадобиться.

Міністерство цивільного захисту Греції повідомило, що 20 тонн антипірену для зниження швидкості поширення полум'я також перебувають на шляху до Кіпру, а літаки Canadair, як очікують, почнуть працювати протягом дня.

Міністр юстиції Анна Куккідес-Прокопіу повідомила, що пожежа під контролем, але вдень очікують на сильний вітер, який може знову розпалити полум'я.

Посадовці повідомили, що мешканці трьох сіл повернулися до своїх домівок після того, як їм наказали евакуюватися із запобіжною метою.

За словами речника пожежної служби Андреаса Кеттіса, пожежні команди на місцях оточили вогонь і працюють над створенням протипожежних розривів, щоб запобігти його поширенню.

Греція сама нещодавно боролася з великими пожежами у різних регіонах. На острові Родос довелося евакуювати близько 20 тисяч місцевих мешканців і туристів, там оголошували надзвичайний стан

В уряді Греції заявили, що причиною багатьох з останніх лісових пожеж стали підпали, тому влада запропонує суттєво збільшити штрафи для паліїв.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: