ЗМІ: Зеленський зустрінеться з Байденом у четвер, може виступити в Конгресі

П'ятниця, 15 вересня 2023, 20:14

Президент України Володимир Зеленський зустрінеться з американським президентом Джо Байденом у Білому домі наступного четверга, 21 вересня, під час візиту до США.

Про це агенції AFP повідомило поінформоване джерело, пише "Європейська правда".

За даними джерела, Зеленський зустрінеться з Байденом у Білому домі після переговорів зі світовими лідерами на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку, що стало черговим підтвердженням майбутнього закордонного візиту українського лідера.

Дуда розповів про заплановану зустріч із Зеленським у Нью-Йорку

Крім того, писала напередодні газета The Washington Post, Зеленський також відвідає Конгрес США з метою домогтися від законодавців схвалення додаткової допомоги для України на суму 24 мільярди доларів.

Частина правого крила Республіканської партії США на чолі з Дональдом Трампом стверджують, що Штати дають Україні занадто багато допомоги й повинні зосередитися на внутрішніх пріоритетах.

Раніше джерела агентства Bloomberg повідомляли, що президент України Володимир Зеленський може приїхати до Нью-Йорка у вересні для участі в заходах тижня високого рівня Генеральної асамблеї ООН.

За даними ЗМІ, під час заходів Зеленський може особисто представити "формулу миру" – план із десяти пунктів, покликаний завершити повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

"ЄвроПравда" раніше публікувала текст "формули миру" Зеленського з 10 пунктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: