Прем’єр Вірменії скликав Раду нацбезпеки через поновлення війни у Карабаху

Вівторок, 19 вересня 2023, 15:42

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян скликав засідання Ради нацбезпеки у зв’язку з розпочатою Баку "антитерористичною операцією" проти невизнаного Нагірного Карабаху.

Про це повідомляє "Радіо Азатутюн", пише "Європейська правда".

Ключовою темою засідання стануть "широкомасштабні воєнні дії, розв’язані Азербайджаном проти Нагірного Карабаху" .

В останньому зверненні до народу Пашинян заявив, що вбачає у діях Азербайджану наміри етнічних чисток у Карабаху, та висловив подив, чому Баку анонсує "гуманітарний коридор" для тих, хто хоче виїхати, а не закликає цивільне населення сховатися і не наражати себе на небезпеку, якщо армія Азербайджану не б’є по цивільних цілях.  

"Ми вважаємо, що передусім мають вжити заходів російські миротворчі сили. По-друге, ми очікуємо кроків від Ради безпеки ООН", – заявив Нікол Пашинян.  

Нагадаємо, 19 вересня Азербайджан заявив про початок "локальних антитерористичних заходів" у невизнаному Нагірному Карабаху, який вважається міжнародно визнаною частиною Азербайджану.

МЗС Вірменії назвало дії Баку широкомасштабною агресією проти народу Нагірного Карабаху "з метою завершення політики етнічних чисток".

Читайте також статтю-пояснення "ЄвроПравди" 2020 року Карабах, не схожий на Донбас: 8 відповідей на запитання про нову війну на Кавказі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: